Updated : okt 21, 2020 in Okcategoryrad

Varför vill män vara först

”En jungfru, enligt deras förståelse, är en söt, orörd frukt …”

Idag, precis framför våra ögon, sker det en nästan fullständig förändring av könsroller. Om någon mans tidigare, någonstans före vår tid, var att döda en mammut, ta med honom hem och mata sin familj, så kan en kvinna idag ta med mammuter in i huset, slaktare och laga mat. Kvinnor arbetar, tjänar pengar, når höjder i sin karriär och har länge försökt flytta män från sina första platser inom alla livssfärer..

Olga Romaniv

Varför vill män vara först? Svaret på denna fråga ligger i planet för de grundläggande instinkterna hos alla representanter för mänsklighetens starka hälft. Så skapade naturen dem. Varje man vill ta en ledande ställning – detta gäller social hierarki, relationer och till och med sex. Små pojkar bevisar ständigt för sina vänner i sitt företag att de är coolare, starkare, smartare etc. Av naturen har män en anda av konkurrens och en önskan att vara de första – de viktigaste, ledarna i samhället, på kontoret, i huset. Naturligtvis har liv och uppväxt (låt oss inte glömma att det i den moderna världen är kvinnor som oftast är engagerade i det) gjort sina egna justeringar i både män och kvinnors sinnen. I västländerna flyttar kvinnor aktivt män från sina ledande positioner och försvarar sin rätt att vara, om inte den första, då samma betydelsefulla.

Antalet kvinnor i regeringspositioner växer från år till år. Kvinnor har länge blivit lika män i äktenskapet. Tiderna då en kvinna tilldelades den tråkiga rollen som en tyst hemmafru, vars uppgift är att skapa mysighet och tröst för sina trogna, är förflutna. Kvinnor bedriver karriär och delar hushållsuppfostran och barnuppfostran lika med sina män. För den västerländska familjens modell är därför önskan att vara den första snarare en anakronism..

Naturligtvis kvarstår den gamla modellen för relationer mellan män och kvinnor. Det är mer typiskt för östra länder där ett traditionellt sätt att leva och förståelse för könsroller fortfarande regerar. I dessa länder är kvinnor ekonomiskt beroende, först av sina fäder och sedan av sina män. Det är fortfarande viktigt där att gifta sig med jungfrur, för det är viktigt för orientaliska män att vara de första i varje bemärkelse av ordet..

En jungfru, enligt deras förståelse, är en söt orörd frukt, ett slags bevis på fullständig makt över en given kvinna, tillfredsställelsen för den mycket grundläggande instinkt.

Han är hennes första – detta ger betydelse, smickrar hennes fåfänga, ytterligare ett bevis på en mans solvens.

När det gäller Ryssland har det som alltid en speciell väg: trots att det västerländska livsstilen långsamt slår rot har vi ändå många anhängare av traditionella åsikter. Detta bevisas även av den svårighet som vi har antagit lagen om våld i hemmet..

Det finns diskussioner på Internet, där män aktivt deltar, att antagandet av denna lag bokstavligen kommer att göra slut på den ryska ortodoxa familjen. Uppenbarligen bygger dessa män fortfarande sin relation med de utvalda på grundval av 1500-talet Domostroi, där det populärt berättas om hur man kan slå en fru på rätt sätt och bevisa outtröttligt för henne som är ansvarig.

Och under FIFA-VM 2018 kan samma män ha skapat grupper på sociala medier där de diskuterade det motbjudande beteendet hos kvinnor som träffade och hade relationer med utlänningar. I ordets bokstavliga bemärkelse försökte vi spika dem till en källa för att ha sex med män som inte är oförskämda, vet hur man ska ta hand om, talar vackra ord, luktar gott, byter underkläder och strumpor varje dag och klär sig bra.

För det mesta (även om det naturligtvis finns undantag), tack vare den uppfostran som mottogs i barndomen, vill våra män vara de första, de enda, de viktigaste, men samtidigt är de helt oförberedda för att något ska göra ansträngningar och uppnå något.

De är vana att jagas efter dem, alla förlät dem, de sökte och sökte ständigt ”kompromisser” med dem, för de är de FÖRSTA.

Även om det i själva verket är det första innebär att ta ansvar, bry sig, vara verkligen en ledare i allt. Detta betyder inte att skapa outhärdliga förutsättningar för att anpassa sig till dig. Detta betyder inte att du manipulerar din kvinna, inte låter henne gå till jobbet och sedan sätter henne på sin plats varje gång, för hon är ekonomiskt beroende. Att vilja vara den första och vara den första är två olika saker. Om en man är en ledare av naturen, kommanderar han respekt från sin kvinna, hon kommer aldrig att göra anspråk på en dominerande plats i huset, hon kommer att vara ganska nöjd med en position bredvid sin utvalda.