Updated : okt 08, 2020 in Okcategoryrad

Gifta dig inte förrän du förstår dessa 13 saker

Skilsmässigexpert tips för att förhindra dödliga misstag.

Uppenbarligen vill ingen tänka på skilsmässa när du gifter dig. Den goda nyheten är att skilsmässans andel gradvis minskar, och par har goda chanser att hålla äktenskapet vid liv. Men hård erfarenhet visar att det aldrig finns några garantier i livet, så du måste vara redo för allt..

Advokater och andra deltagare i skilsmässoförfarandet har sett mycket. Och här pratar vi om helt andra situationer – från en enkel fredlig separation till galna och fulla av motsägelseskillnader. Därför är det säkert att anta att de under sitt arbete har lärt sig några saker som kan hjälpa par, oavsett vilket stadium av förhållandet de befinner sig i. Varje person som bestämmer sig för att knyta knuten ska höra dem. Kanske är det här som kommer att rädda ditt förhållande på lång sikt..

Skilsmässsexperter har sammanställt 13 saker som älskare bör förstå innan de gifter sig. Och kom ihåg att om du hittar rätt person kan ditt förhållande tåla alla tester..

1. Du kan inte ändra din make

Är du redo att spendera hela ditt liv med hans vanor som gör dig galen? Tänk på det, för de kommer inte någonstans. ”Det spelar ingen roll om det är allvarliga brister eller bara irriterande små vanor. Tro inte att du kommer att kunna ändra dessa egenskaper hos din make, säger Janet Batty, en av grundarna av familjerättsföretaget..

2. Hans släktingar kommer inte att bli trevligare

Om du tror att svårigheterna i relationerna med dina framtida släktingar är tillfälliga, och så snart du gifter dig, kommer de att försvinna, vet att detta inte alltid är fallet. ”Om du befinner dig i konflikt med din svärmor eller inser att du hatar din äldre bror, är det osannolikt att det kommer att förändras. Dessutom kan situationen förvärras. Innan du gifter dig måste du adoptera din makas familj. Att gifta sig och tro att något kommer att förändras är en stor missuppfattning, vilket ofta leder till allvarliga problem, säger skilsmässsexpert Lee Daniel..

3. Du måste ha liknande syn på föräldraskap.

Det handlar inte bara om du vill ha barn och hur många det kommer att bli, men hur exakt du planerar att uppfostra dem. ”Jag vill att människor ska vara mycket mer uppmärksamma på familjen till sin framtida make redan innan bröllopet, för det är där som en person får de grundläggande värdena. Har du märkt att de har hårda föräldra metoder? Kanske är de praktiska föräldrar?

Finns det psykiska problem? Använder de droger? Alkohol? Det finns många saker som överförs från generation till generation, och de måste komma ihåg, säger Michael Statman, en av grundarna av advokatbyrån..

4. Tänk på äktenskapsavtalet

I slutändan kan detta spara dig från negativa upplevelser. ”Jag säger till klienter som ska gifta sig att om de inte tecknar ett äktenskapsavtal ska de gå till läkaren och kontrollera huvudet. Den kanske mest pressande frågan i någon skilsmässa är frågan om makans stöd, mer känt som barnbidrag. Bara en klausul i ett äktenskapsavtal kan avsluta mycket tvister. Varje gång du betalar för din bilförsäkring hoppas du att du aldrig har en olycka. Varje år när du tecknar din sjukförsäkring hoppas du att du inte får diagnosen några allvarliga diagnoser. Är äktenskapsfördraget väldigt annorlunda än detta? Tänk på det som en kärleksförsäkring, säger advokat Adam Edelstein.

5. Gör ett äktenskapsavtal korrekt

Ibland kan det vara skadligt. ”Jag tror att äktenskapsavtal nästan alltid ingås flera veckor eller till och med dagar före bröllopet. De kan vara tvångsmässiga, ensidiga, skadliga för ditt emotionella tillstånd eller till och med destruktiva. Om någon av er eller båda insisterar på att upprätta ett kontrakt, överväga att göra det i god tid före bröllopet, rekommenderar advokat Stuart Mignon.

6. Diskutera dina ekonomiska vanor i förväg

Naturligtvis säger ingen att du ska ange din kredithistorik direkt på första dagen. Men prata om pengar så tidigt som möjligt, och konversationen bör vara allvarlig. ”De flesta människor förstår inte hur viktigt det är för makar att ha liknande ekonomiska mål och vanor. Du startar ett äktenskap fel om du förväntar dig att din make, som har haft en livslång låneskuld, ska betala så snart du kommer tillbaka från din smekmånad, säger Jocelyn Davis, American Academy of Lawyers ’vice president för familjerätt..

7. Alla bör planera budgeten korrekt

Enligt Mignon är de vanligaste orsakerna till skilsmässa pengar och otrohet. ”Och ofta är det senare en konsekvens av det förstnämnda. Pengar framkallar konflikt. Då börjar människor leta efter andra sätt att tillfredsställa sig, ibland händer detta på sidan. Par bör vara på utkik efter vad som kommer och går och sätta finansiella kort- och långsiktiga mål, säger han..

8. Kom ihåg ekonomiska partnerskap

Även om du bestämmer dig för att ha separata bankkonton bör du inte glömma det ekonomiska partnerskapet. ”Ur ekonomisk synpunkt skapar äktenskapet en ekonomisk enhet på två. Allt som tjänas under äktenskapet (lön, ränta på sparande, pensionsförmåner etc.) betraktas som familjekapital och kan delas mellan makarna vid skilsmässa. Du delar inte bara inkomster utan också skulder, påminner Andrey Samalin, chef för föreningen för ekonomisk planering av skilsmässoprocesser..

9. Upprätthålla kreditoberoende

”En av de viktigaste rekommendationerna som jag ger mina kunder är att ta reda på min partners kredithistorik. Se till att den är i en bra position. Om du i fråga om lån följer autonomi garanterar du dig själv möjligheten att få ett lån utan din make. Naturligtvis, om det kommer till det, säger Samalin.

10. Kom ihåg: skilsmässa tar mycket tid och pengar.

Bröllop är kända för sina galna utgifter, men du måste betala en anständig summa för att avsluta alla äktenskap. ”Människor spenderar 300 till 500 dollar i timmen på advokater. Det finns skilsmässofall som kan kosta 5 000 eller till och med 15 000 dollar, det viktigaste är att alla frågor snabbt löses. Vissa fall kostar flera gånger mer. Naturligtvis är varje situation individuell, men du måste komma ihåg att det tar tillfällen när det tar ett år eller ännu mer att skilja sig, ”påminner Mignon..

11. En advokat är inte din terapeut

Du behöver inte tänka på det innan du gifter dig, men det är bra att ha det i åtanke när du börjar ditt skilsmässoförfarande. När man möter advokater vill folk ofta berätta sin historia, och detta är deras stora misstag. ”De försöker förklara varför de skiljer sig, berätta om orsakerna till allt. I verkligheten har det som leder dem till domstol inget att göra med slutresultatet. Du kommer att betala advokater för mycket för att försöka ta reda på vem som är skyldig i vad och hur du tycker om det. Bättre att träffa en psykoterapeut innan du når den punkten, rekommenderar Mignon i Good Housekeeping.