Updated : sep 11, 2020 in Okcategoryrad

Hur man kan bli av med skuld för oavsiktlig fusk

Är det möjligt att förlåta dig själv för svek …

Att bygga relationer efter fusk är svårt. Men att förlåta en förrädare är ofta mycket lättare än att vara på hans plats och förlåta sig själv för svek.

”Jag träffade en ung man i nästan fem år. Allt var bra, men vi bodde i olika städer och såg varandra bara på helgerna. Vid någon tidpunkt började jag märka att han flyttade ifrån mig. Jag visste inte vad jag skulle göra, för jag hade känslor för honom, men förhållandet på avstånd utmattade mig. Som ett resultat hade vi ett seriöst samtal. Han sa att han inte längre kunde rivas mellan de två städerna, var trött och inte såg en gemensam framtid. Vi gick ihop.

Efter en tid började min goda vän ta hand om mig. Jag var inte kär, men jag behövde på något sätt distrahera mig från mitt exs tankar. Vi träffades ett tag, men ingenting blev det.

Sex månader senare kunde jag fortfarande inte glömma mitt ex. Det visade sig att han också hade tänkt på mig hela tiden. Han kom, lovade att ta med mig, försökte fixa allt. Han sa hur mycket han led utan mig, att han inte ens kunde se på någon annan. Och jag kan inte bestämma mig för att återlämna allt, för jag anser att mitt förhållande till min vän är ett svek. Jag älskar honom och han älskar mig, men jag är rädd när han får reda på att jag har legat med någon annan, han förstår inte och kommer inte att förlåta. Ja, jag anser själv att det är ett stort misstag och jag vet inte hur jag ska förlåta mig själv … ”

Olga Romaniv

Skuld är den enda känslan som driver oss in i ett hörn.

Och hörn:

a) antingen börjar uppleva aggression, försvarar;

b) blir antingen deprimerad.

Du angav alternativet ”b”.

Utgång

Steg 1 är att ägna tid åt dig själv (minst 10 minuter). Det är bekvämt att sitta ner, känna din kropp och föreställa dig att kroppen är ett fartyg. Se var ”hålet” (”hål”) är resultatet av skuld och börja lappa upp kärlet på något sätt: lim upp det, försegla det, sy det.

Därefter är det andra steget att tänka på solen och känna den, lägg en hand på bröstet och börja fylla dig med solen. Till den punkt där solen börjar sippra igenom dig.

Steg 3 är att le, sträcka ut som efter sömn och observera dig själv. Det här är väldigt enkla steg (ambulans), men de hjälper dig redan att försörja dig själv och anpassa dig.

Vidare skulle jag rekommendera att du kontaktar en professionell psykolog för en djupare studie av den mest ineffektiva känslan..

Anna Tok

Relationspsykologi

Redaktör för avsnittet ”Han och hon” på Wday.ru, spaltist.

Jag känner ett starkt par som har levt i perfekt harmoni i många år. Deras relation är föremål för avund och förebilder. Samtidigt vet inte många att för många år sedan, direkt efter bröllopet, var de tvungna att gå igenom förräderi. Företagsfest, alkohol, avslappnad relation – inget seriöst, men ändå förräderiet ägde rum.

De kunde övervinna alla svårigheter och lärde sig att lita på varandra bara genom vuxna och seriösa samtal. Tack vare förmågan att lyssna och höra varandra. Och naturligtvis det förtroende som kärlek och familj är värda att kämpa för.

Alla gör misstag. Men alla har rätt till en andra chans. Allt som kan hjälpa dig i denna situation är en öppen och ärlig konversation. Och det är bättre att starta en konversation med dig själv för att ordna dina känslor och försöka förlåta dig själv.