Updated : sep 25, 2020 in Okcategoryrad

Vad är ghosting och varför är det det värsta sättet att bryta upp

Vår spaltist talar om ghosting och varför du ska överge det för alltid.

”Fan, han ringer igen! Är det verkligen inte klart att jag inte vill kommunicera längre? ” Vänen kastar avslappnat den ringande telefonen och rynkar pannan. ”Hur reagerade han på nyheterna om upplösningen?” Frågar jag sympatiskt. ”Hur skulle jag kunna veta? Jag slutade bara svara på SMS och samtal ”.

Denna situation är bekant för alla. Igår ringde ni varandra, pratade i budbärare och kommenterade varandras bilder. Och idag tar en person inte upp telefonen, svarar inte på SMS och ignorerar den på sociala nätverk. Mittemot hans namn tänds online-ikonen, nya bilder visas på hans Instagram, men personen finns inte längre i ditt liv. Allt detta kallas i ett enkelt ord – ghosting..

Hosting kommer från det engelska ordet ghost, det vill säga ”ghost”

Att besöka innebär att försvinna från en människas liv, som om du aldrig varit, att bli ett online-spöke. Du kan besöka din pojkvän, ex-pojkvän, vänner, kollegor och till och med släktingar. Men det värsta är när du är gäst.

Enligt min mening är ghosting orättvist, och jag kan nämna minst 3 skäl till varför du ska överge detta beteende permanent..

Det okända är läskigt

Att lämna tyst och tro att en ärlig konversation kommer att göra ont är lika med att dölja sin diagnos för patienten. Det okända är i båda fallen mycket värre, om än bittert, men sanningen. Smärta, skadade känslor och förbittring är oundvikliga biverkningar av ett uppbrott. Du kan inte lämna en person utan att skada hans känslor. Du kan åka tyst, men det kommer bara att göra det lättare för dig, men inte för den som är kvar.

Inga slutsatser, ingen erfarenhet

Det är ärligt att förklara för en person varför du inte längre vill kommunicera med honom. Inte bara det, det är användbart. I slutändan, efter att förhållandet slutat, är allt som återstår för oss erfarenhet. Om det finns en anledning till upplösningen, varför inte tala om det? Det här är kanske inte de trevligaste orden i världen, men en person kan dra slutsatser som hjälper honom i framtida relationer. Det här är det bästa du kan göra för den person du bestämmer dig för att lämna..

Inte en droppe respekt

Varför anser du att det är möjligt att visa respektlöshet mot den person som du hade ett nära förhållande med? Eller åtminstone en gnista av hopp för känslor blinkade. Eller det var bara trevligt att kommunicera, även om det bara var en kort stund. Vid någon tidpunkt har du valt den här personen, så respektera ditt val. Var ärlig och var inte rädd för att ta ansvar för dina beslut.

Att prata med en person personligen om att du inte längre vill ha något att göra med honom är läskigt, svårt, obekvämt. Vi lever i ett samhälle som jagar komfort. Vi gör vårt bästa för att undvika besvärliga situationer. Ibland verkar det som om smarttelefoner uppfanns endast för att meningsfullt bläddra i flödet under besvärliga pauser..

Det brukade betraktas som respektlöst mot del via telefon eller SMS. Nu är ett ärligt meddelande i budbäraren som förklarar varför du inte är ett par en manifestation av mod, och ett besvärligt samtal är en riktig bedrift. Men allt detta är för komplicerat och obekvämt, det är mycket lättare att ta en person i en nödsituation och försvinna. Varför förklara skäl, be om ursäkt, plåga dig själv med skuld? Men när du väl befinner dig på andra sidan av Ghosting, kommer förståelsen av sig själv..

Förutom alla ovanstående nackdelar med ghosting, är det dessutom bara oartigt. Vår expert på etikett rekommenderar att lämna personligen och fokusera på plattor.

Ksenia Ferz bild- och etikettinstruktör, utgivare av den aristokratiska sammandragningen LoyalRoyal.me och encyklopedin för bild, etikett och levnadskonst AristoTwist.ru

Du måste dela med en man med alla utmärkelser. Du måste förklara att det inte finns i honom utan i dig och säga att du alltid kommer att förbli hans vän. Sluta. Tror du att jag pratar platituden? Men plattor är bra form. Mycket bra ton. Tror du att detta inte är för knepigt ur psykologins synvinkel? Men den som är rädd är listig, och varför ska du vara rädd?!

Så vi gör en tid (i slutet av vilken vi betalar för oss själva) på neutralt territorium, säg på ett kafé. Det är bäst om du väljer ett helt nytt café (och inte det där du tillbringade dina första datum – det här är en sadistisk taktik). Klä blygsamt, formellt. Spekulera inte på sexualitet: du kommer själv att falla i din egen fälla. Dölj dina ögon, för en blick i samtalspartnerns ögon i ett likgiltigt förhållande ser fräck ut, och i närvaro av en gnista tänder det lust.

Frågan om avsked är en obekväm fråga, och jag lär eleverna i min kurs att besvara obehagliga frågor med samma ord med samma intonation. Tro mig, efter ditt tredje smidiga, monotona, banala svar kommer mannen själv att förstå allt.